Oversættelseshukommelse (TM)

Projektets Oversættelseshukommelse (TM) er ressourcen af kildestrengene og deres oversættelser til forskellige sprog, der kan benyttes til at fremskynde oversættelsen af de samme eller lignende strenge i projektet eller andre projekter.

Hver oversættelse foretaget i projektet tilføjes automatisk Projektets Oversættelseshukommelse. Projektejer eller administratorer kan også, om nødvendigt, uploade Oversættelseshukommelse til projektet.

Down- eller Upload af Oversættelseshukommelsen

1. Gå til fanen Projektindstillinger, TM og MT.
  2. Vælg Download eller Upload.

You can upload and download TM in the following file formats .tmx, .csv, .xlsx.

Uploader du TM som .csv- eller .xlsx-filer, skal du matche kolonner med de tilsvarende sprog i opsætningsdialogen.

Tildeling af TM

For at tildele specifikke TM’er til dit projekt, så følg disse trin:

1. Gå til fanen Projektindstillinger, TM og MT.
  2. Klik på Tildel TM’er.
  3. Vælg de ønskede TM’er i den fremkomne dialog.
  4. Klik på Gem.

Du kan angive prioriteten for udvalgte TM’er via samme dialog.

TM-deling

Med alle dine TM’er delt vil du være i stand til at oversætte alle projekterne, du ejer, med alle disse delte TM’er. Derudover vises TM-oversættelsesforslag fra alle de TM’er, som er tildelt de projekter, du ejer, i Redigeringsværktøjet.

For at dele Oversættelseshukommelser mellem alle dine projekter, så følg disse trin:

1. Åbn siden Ressourcer og fanen Oversættelseshukommelse.
  2. Afkryds feltet Del Oversættelseshukommelser.

Anvendelse af Oversættelseshukommelse via Præoversættelse

Præoversættelse via TM muliggør en udnyttelse på mindst 100% og perfekte matchninger.

1. Gå til fanen Projektindstillinger, TM og MT.
  2. Klik på Præoversættelse.
  3. Vælg muligheden via TM fra rullelisten.
  4. Vælg de filer og sprog, du ønsker præoversat.
  5. Opsæt yderligere indstillinger for oversættelser.
  6. Klik på Præoversæt.
    Bemærk: Er autosubstitueringsfunktionen aktiv, vil TM-forslag forbedret til 100% blive håndteret som 100% matches.

Præoversættelse kan udføres automatisk, hvis nye filer er blevet uploadet. Denne funktion er tilgængelig som en del af Tilpasset Workflow (kun i virksomhedsabonnementer).