Crowdin-introduktion

Crowdin er en lokaliseringsadministrationsplatform, der hjælper virksomheder med at oversætte deres software. I denne artikel finder du information om, hvordan du bidrager til projektlokaliseringen som oversætter.

Profilside

En profilside er stedet, hvor du begynder at arbejde på et Crowdin-projekt. Alle projekterne, du er tilmeldt, er opført under fanen Projekter.

Kontoindstillinger

Gå til Kontoindstillinger for at redigere dine profiloplysninger, herunder profilfoto, navn, sprog, du kender, din adgangskode samt anden information.

Udforskning af projekter

Find Crowdin-projektet, du gerne vil bidrage til, ved at benytte søgefeltet i overskriften, eller benyt URL’en oplyst af projektadministratoren. Ikke alle projekter kan findes vha. et søgefelt. Årsagen er, at private projekter kun kan nås via et invitationslink.

Besøg vores side Showcases, hvor du kan finde en række populære kategorigrupperede offentlige projekter.

Bemærk, at visse projekter kræver en tilmelding, der først skal godkendes af en projektadministratoren, inden du kan begynde at oversætte.

Oversættelsesproces

Du benytter herefter redigeringsværktøjet til at foreslå oversættelser online. I venstre sektion kan du se en liste over strenge i den valgte fil. En aktiv streng vises fremhævet. Alle detaljer om strengen vises i hhv. den centrale samt højre sektion.

Samarbejd med andre projektdeltagere, stem for de mest passende oversættelsesforslag, benyt fordelene ved Ordliste og Oversættelseshukommelse. Referér til maskinoversættelser som grundlag for dine egne forslag.

Du kan downloade projektfiler til offlineoversættelse, hvis projektadministratoren har aktiveret offentlige downloads. Benyt XLIFF-filformatet, der understøttes af de fleste computerlokaliseringsværktøjer, til offlineoversættelse.

Analyserapporter

Se dit bidrag til de projekter, du deltager i. Alle dine handlinger registreres og vises under Brugerrapporter.