Opsætning af tilpassede Telegram-notifikationer

Følg nedenstående trin for at opsætte tilpassede notifikationer fra Crowdin i Telegram.

Oprettelse af en Telegram-konto

Haves en Telegram-konto ikke, vil en sådan skulle oprettes via en mobil. Telegram bruger telefonnummeret som primær legitimationsoplysninger, også ifm. kontologin. Download og installér derfor først Telegram-appen vha. Android eller iOS. Efter tilmeldingen, kan Telegram-webgrænsefladen evt. bruges med en PC eller Mac for at forenkle den videre opsætning.

Oprettelse af en Telegram-bot

For at modtage notifikationer i Telegram, skal en bot først oprettes.

Læs mere om oprettelse af en Telegram-bot.

Efter oprettelse, forsynes man med en bots API-token. Husk at gemme dette, da det skal bruges senere.

Opsætning af Telegram-kanal

Næste trin er at oprette en offentlig Telegram-kanal, som vil blive brugt til at notifikationsmodtagelse fra Crowdin. Man vil sensre kunne ændre kanalens fortrolighed.

Følg disse trin for at oprette en Telegram-kanal:

1. Åbn Telegram på enheden.
  2. Klik på penikonet og vælg Ny kanal.
  3. Udfyld feltet Kanalnavn.
  4. (Valgfrit) Angiv en kanalbeskrivelse.
  5. (Valgfrit) Klik på kameraikonet for at opsætte et visningsbillede for kanalen.
  6. Klik på Næste øverste til højre.
  7. Vælg Offentlig kanaltype.
  8. Angiv et permanent link til kanalen. Dette link vil folk kunne bruge til at søge efter og tilmelde sig kanalen.
  9. Klik på Næste øverste til højre.
  10. (Valgfrit) I dette trin vil Telegram bede at få føjet abonnenter til Telegram-kanalen. Vælg de kontakter, som ønskes tilføjet, herunder den nyoprettede bot (sørg for at bot’en har Admin-tilladelser). Man kan vælge ikke at tilføje medlemmer pt., da dette kan gøres senere.
  11. Klik på Næste øverste til højre for at fortsætte og oprette Telegram-kanalen.

Opsætning af tilpasset notifikationskanal i Crowdin

1. Åbn Kontoindstillinger og gå til fanen Notifikationer.
  2. Click Set Up Notifications Custom Channel.
  3. Angiv i den viste dialog URL’en på flg. format:

https://api.telegram.org/bot{bot_API_token}/sendMessage

Bemærk: Sørg for at erstatte {bot_API_token} med det aktuelle Telegram-bot API-token.
  4. Vælg application/json for Indholdstypen.
  5. Paste the following payload in the Payload field:

{
         "chat_id": "{public_chat_id}",
         "tekst": "{{notification-message}}"
     }

hvor {public_chat_id} – Det offentlige chat-id, man har angivet for sit kanallink under opsætningen af Telegram-kanalen.

6. Klik på Test notifikation for at modtage en testbesked fra Crowdin til ens Telegram kanal.
  7. Når opsætning er færdig, så klik på Gem.

Skift af Telegram-kanaltype

Følg disse trin, hvis man at gøre sin Telegram-kanal privat og fortsætte med at modtage notifikationer fra Crowdin:

1. Først skal man fremskaffe sin Telegram-kanals oprindelige chat-id ved at besøge: https://api.telegram.org/bot{bot_API_token}/sendMessage?chat_id={public_chat_id}&text=Test

Bemærk: Sørg for at erstatte {bot_API_token} og {public_chat_id} med det faktiske Telegram-bot API-token og offentlige chat-id.
  2. Man får et svar i et JSON-format indeholdende ens Telegram-kanals oprindelige chat-id. JSON response

3. Åbn Kontoindstillinger i Crowdin og gå til fanen Notifikationer.
  4. Click Set Up Notifications Custom Channel.
  5. Ændr i den viste dialog URL’en ved at erstatte chat-id’et med dét, der er modtaget i JSON-svar ovenfor.
  6. Click Save.
  7. Åbn kanalen i Telegram.
  8. Klik på kanalnavnet og derefter på Redigér.
  9. Klik på Kanaltype.
  10. Vælg Privat og klik på Udført.

Se også