Opsætning af Maskinoversættelsesmotorer

De integrerede maskinoversættelsesmotorer giver oversættelsesforslag fra de automatiske oversættelsestjenester såsom Google Translate og AutoML Translation, Microsoft Translate, Yandex Translate m.fl. Forslag fra maskinmotorer vises i redigeringsværktøjet i oversætterens forslagsfelt. Du kan også udføre præ-oversættelse vha. maskinoversættelsesmotorer.

Maskinoversættelsesforslag i redigeringsværktøjet

Maskinoversættelser er som standard aktiveret for hvert projekt, men det er nødvendigt at opsætte oversættelsesmotorerne, inden projektmedlemmerne vil kunne benytte dem. Vil du deaktivere denne indstilling til specifikke projekter, så ryd Vis maskinoversættelsesforslag i projekternes indstillinger.

Følg disse trin for at opsætte maskinoversættelsesmotorerne:

1. Gå til Ressourcer i menubjælken.
  2. Vælg Maskinoversættelse.
  3. Udfyld akkreditiverne for den foretrukne oversættelsesmotor.
  4. Klik på Opdatér.

Opsætning af Maskinoversættelsesmotorer

Microsoft Translator

Gå til Windows Azure for at få tilgå din Microsoft Translator API-abonnementsnøgle. Oversættertekst-API’en tilbyder et gratis niveau med 2.000.000 oversatte tegn.

Sådan registreres Microsoft Translator tekst-API.

Yandex.Translate

Benyt din Yandex APIs konsol for at få din Yandex.Translate API-nøgle. Oversættelsesprojekter, som ikke overstiger 10.000.000 tegn/måned (og ikke flere end 1.000.000/24 timer). Du kan gratis benytte Yandex.Translate API’en.

DeepL Translator

DeepL-API’en er tilgængelig med DeepL Pro-abonnement. Gå til DeepL Pro-kontosiden for at få den unikke Godkendelsesnøgle.

Watson (IBM) Translator

Watson (IBM) Translator tilbyder 1.000.000 gratis tegn pr. måned samt div. betalte abonnementstyper ved større behov. Gå til Watson (IBM) Services-konsollen for at få din Watson Translator API-nøgle.

Amazon Translate

Den gratis version af Amazon Translate er tilgængelig i 12 måneder, herefter betales efter antal oversatte tegn.

For at få den for integrationen nødvendng API-nøgle og Hemmelig nøgle, så følg disse trin:

1. Gå til Amazon-konsol. Log ind, hvis du har en konto, eller opret en ny AWS-konto ved at følge opsætningstrinene. Amazon Console
  2. Når du er logget ind, klik på dit brugernavn i øverste højre hjørne og vælg Mine Akkreditiver. I afsnittet med adgangsnøgler, klik på Opret Ny Adgangsnøgle.
    Har du ikke adgang til denne sektion, kan du bede Amazon AWS-profiladministratoren om at oprette en IAM-bruger til dig. Generering af API-akkreditiver

3. Kopiér Adgangsnøgle-ID og Hemmelig Adgangsnøgle og klik på Luk.
    Bemærk: Den Hemmelig Adgangsnøgle vises kun én gang.

Google Translate

For at benytte Google Translate kærves en Google Cloud-konto med en aktiv faktureringsprofil. Cloud Oversættelse afregnes månedligt baseret på brug. Få mere at vide

For at få den for integrationen nødvendng API-nøgle, så følg disse trin:

1. Gå til Google Cloud-konsollen. Log ind på en eksisterende Google Cloud-konto, eller opret en ny.
  2. Vælg et eksisterende projekt eller tilføje projekt vha. knappen Nyt Projekt. Google Cloud Projects
  3. Gå til API og Tjenester > Bibliotek og søg efter Cloud Translation API. Google Cloud-bibliotek
  4. Klik på Aktivér. Aktivér Cloud Translation API
  5. Gå til API og Tjenester > Akkreditiver og opret API-nøgle. Opret API-nøgle
  6. Kopiér API-nøglen og klik på Luk.

Google Cloud AutoML Translation

Oversæt dine projekter vha. tilpassede modeller, som du opretter vha. Google Cloud AutoML Translation. På denne måde kan du få mere præcise oversættelser af kundespecifik terminologi.

For at benytte Google Translation kærves en Google Cloud-konto med en aktiv faktureringsprofil. Google AutoML Translation-prissætning sker månedligt baseret på det antal tegn, du sender til oversættelse. Få mere at vide.

For at oprette tjenestekontonøglen samt indhente de nødvendige oplysninger til integration, så følg disse trin:

1. Gå til Google Cloud-konsollen. Log ind på en eksisterende Google Cloud-konto, eller opret en ny.
  2. Vælg et eksisterende projekt eller tilføje projekt vha. knappen Nyt Projekt. Google Cloud Projects
  3. Vælg, eller bekræft, din faktureringskonto. Oprettes et nyt projekt, så tilknyt samtidig en faktureringskonto. Benyttes et eksisterende projekt, så sørg for, at din fakturering er aktiveret. Du kan finde de nødvendige oplysninger under Fakturering i hovedmenuen. Få mere at vide Faktureringsvalg
  4. Gå til API og Tjenester > Bibliotek og søg efter Cloud AutoML API. Google Cloud AutoML-bibliotek
  5. Klik på Aktivér. Aktivér Cloud AutoML API
  6. Næste skrift er at oprette en tjenestekonto privat nøglepar. Tjenestekonto bruges af Crowdin. Programmer bruger tjenestekonti til at foretage godkendte API-kald.

For at opsætte godkendelse og oprette din private nøgle, så følg disse trin:

1. Gå til Siden Opret Tjeestekontonøgle.
  2. Fra listen Tjenestekonto vælges Ny Tjenestekonto.
  3. I Tjeestekontonavn angives et navn, der beskriver, hvad denne Tjenestekonto vil gøre.
  4. Fra Rolleliste vælges Projekt > Ejer.
  5. Klik på Opret. En JSON-fil indeholdende din nøgle vil blive downloadet til din computer. Tjenestekontoakkreditiver