Opsætning af Maskinoversættelsesmotorer

De integrerede maskinoversættelsesmotorer giver oversættelsesforslag fra de automatiske oversættelsestjenester såsom Google Translate og AutoML Translation, Microsoft Translate, Yandex Translate m.fl. Forslag fra maskinmotorer vises i redigeringsværktøjet i oversætterens forslagsfelt. Du kan også udføre præ-oversættelse vha. maskinoversættelsesmotorer.

Maskinoversættelsesforslag i redigeringsværktøjet

Maskinoversættelse er som standard aktiveret for hvert projekt, dog skal oversættelsesmotorerne opsættes, inden projektmedlemmerne kan bruge dem. Skal denne mulighed deaktiveres i visse projekter, så ryd Vis maskinoversættelsesforslag i projektindstillingerne.

Følg disse trin for at opsætte maskinoversættelsesmotorer:

Bemærk: Maskinoversættelsesmotorer skal opsættes via projektejerkontoen.
  1. Gå til Ressourcer på menubjælken.
  2. Vælg Maskinoversættelse.
  3. Udfyld akkreditiverne for den ønskede oversættelsesmotor.
  4. Klik på Opdatér.

Opsætning af Maskinoversættelsesmotorer

MT-motor ID’er

Når MT-motor akkreditiverne angives, tildeles automatisk en unik MT-motor ID af systemet. ID’erne vil senere kunne benyttes i API-anmodninger om præoversættelse via maskinmotorer.

MT-motor ID

Microsoft Translator

Gå til Windows Azure for at tilgå Microsoft Translator API-abonnementsnøglen. Oversættelsestekst-API’en tilbyder en gratis kvote på 2.000.000 oversatte tegn.

Sådan registreres Microsoft Translator tekst-API.

Bemærk: Er Ressourceplacering tilknyttet Microsoft Translator Text API-nøglen på anden vis end global, så sørg for at angive dette sammen med øvrige akkreditiver under opsætningen af Microsoft Translator MT-motoren i Crowdin-organisationen.

Yandex.Translate

Benyt Yandex APIs Console for at få Yandex.Translate API-nøglen. Oversættelsesprojekter, som ikke overstiger 10.000.000 tegn/måned (og ikke flere end 1.000.000 pr. 24 timer). Yandex.Translate API kan benyttes gratis.

DeepL Translator

DeepL API er kun tilgængelig med DeepL API Gratis- og Pro-abonnementstyper (fane For udviklere). Gå til DeepL Pro-kontosiden for at få en unik Godkendelsesnøgle. Bemærk, at kun DeepL API-abonnementet giver denne funktion.

Abonneres på en anden abonnementstype, kan der skiftes til DeepL API-abonnementet via de personlige kontoindstillinger. DeepL har også en simulator, der muliggør at tjekke Godkendelsesnøglen i aktion.

Watson (IBM) Translator

Watson (IBM) Translator tilbyder 1.000.000 gratis tegn/måned samt div. betalte abonnementstyper ved større behov. Gå til Watson (IBM) Services-konsollen for at få Watson Translator API-nøglen.

ModernMT

ModernMT Real time oversættelses-API er tilgængelig med Real time eller Human-in-the-loop abonnementstyper. Gå til ModernMT Dashboard for at få Licensnøglen. Har man et andet abonnement, kan der skiftes til Real time- eller Human-in-the-loop abonnementstypen fra siden Håndtér abonnement.

Amazon Translate

Den gratis version af Amazon Translate er tilgængelig i 12 måneder. Herefter betales pr. antal oversatte tegn.

Læs mere om at få adgangsnøglen til brug for Amazon Translate-integrationen.

Følg disse trin for brug af Custom Terminology:

1. Angiv AWS-regionen (f.eks. us-east-2).
  2. Vælg Tilpasset Terminology i den respektive rullemenu.

Google Translate

For brug af Google Translate kærves en Google Cloud-konto med en aktiv faktureringsprofil. Cloud-oversættelse faktureres månedligt baseret på brug. Få mere at vide

Følg disse trin for at få den for integrationen nødvendige API-nøgle:

1. Gå til Google Cloud-konsollen. Log ind på en eksisterende Google Cloud-konto, eller opret en ny.
  2. Vælg et eksisterende projekt eller tilføj ét vha. knappen Nyt Projekt.
  3. Gå til API og Tjenester > Bibliotek og søg efter Cloud Oversættelses-API.
  4. Klik på Aktivér.
  5. Gå til API og Tjenester > Akkreditiver og klik på Opret akkreditiver > API-nøgle.
  6. Kopiér API-nøglen og klik på Luk.

Google Cloud AutoML Translation

Brug af AutoML Translation kærves en Google Cloud-konto med en aktiv faktureringsprofil. Google AutoML Translation-prissætning sker månedligt baseret på det antal tegn, du sender til oversættelse. Få mere at vide

Følg disse trin for at oprette tjenestekontonøglen samt indhente de nødvendige akkreditiver til integration:

1. Gå til Google Cloud-konsollen. Log ind på en eksisterende Google Cloud-konto, eller opret en ny.
  2. Vælg et eksisterende projekt eller tilføj ét vha. knappen Nyt Projekt.
  3. Gå til API og Tjenester > Bibliotek og søg efter Cloud AutoML API.
  4. Klik på Aktivér.
  5. Næste trin er at oprette et privat nøglepar til en tjenestekonto. Tjenestekontoen bruges af Crowdin. Programmer bruger tjenestekonti til at foretage godkendte API-kald.

For at opsætte godkendelse og oprette din private nøgle, så følg disse trin:

1. Gå til API og Tjenester > Akkreditiver.
  2. Klik på Opret akkreditiver > Tjenestekonto.
  3. I Tjeestekontonavn angives et navn, der beskriver, hvad denne Tjenestekonto vil gøre.
  4. Klik på Opret og fortsæt.
  5. Vælg fra Rolleliste Projekt > Ejer og klik på Fortsæt.
  6. Klik på Færdig.
  7. Klik fra API og Tjenester > Akkreditiver på den oprettede tjenestekonto.
  8. Skift til fanen Nøgler.
  9. Klik på Tilføj nøgle > Opret ny nøgle.
  10. Vælg JSON og klik på Opret. En JSON-fil indeholdende din nøgle vil blive downloadet til din computer.

Google Cloud AutoML tilpasset ordlisteopsætning

Den tilpassede Google Cloud AutoML-ordliste muliggør konsistent oversættelse af domænespecifik terminologi.

Følg disse trin for at opsætte den tilpassede Google Cloud AutoML-ordliste:

1. Åbn Ressourcer og vælg Maskinoversættelse.
  2. Upload JSON-akkreditiverne i Google AutoMLs Oversættelsessektion.
  3. Angiv Ressourceplacering (f.eks. us-central1).
  4. Vælg den aktuelle ordliste i den relevante rullemenu.
  5. (Valgfrit) Angiv en Tilpasset Model. Google Cloud AutoML tilpasset ordlisteopsætning