Opgaver

Opret opgaver for at få det nødvendige arbejde udført til tiden. Vælg filer som skal tildeles oversættere og korrekturlæsere, opsæt forfaldsdatoer. Modtag notificeringer om alle ændringer og opdateringer i opgaver. Kommunikér med andre projektdeltagere i kommentarer. Tilgå projektopgaver fra Projektsiden.

Oprettelse af en ny opgave

  1. Klik på Opret Opgave.
    Note: One task can be assigned to one project only.

  2. Udfyld felterne Opgavenavn og Beskrivelse.
  3. Opsæt flg. parametre:
    • Type – choose between Translate, Proofread, and Translate by vendor
      Note: In the Proofread mode, all the strings in the file, excluding the approved ones, would be added to the task.
    • Forfaldsdato (valgfrit) – angiv en deadline
    • Strenge – vælg alle strengene eller kun de, som er ændret i et bestemt tidsrum. Vælger du de ændrede strenge, bliver kun disse tilføjet opgaven, ikke hele filen
    • Filter by labels (optional) – select the labels that the filtered strings should be marked with
    • Skip strings included in other tasks – select or clear the Skip strings already included in other tasks option depending on your preferences
    • Files – choose from the list of all the project files the ones that should be translated or require proofreading
    • Languages – as many languages you choose as many tasks will be created. The words column will show you the total number of words that would be added to the task
  4. Tildel opgaven brugere for hvert separate sprog.
  5. Klik på Opret Opgave.

Opdeling af filer

For at accelerere oversættelses- eller korrekturlæsningsprocessen, så opdel filerne mellem flere brugere. For at gøre dette, vælg muligheden Opdel Filer i dialogen Tildel brugere. Du kan angive ca. mængde af ord, som hver person skal arbejde med.

Visning af Opgavetavlen

Opgavertavlen lader dig se alle de opgaver, som tildelt det aktuelle projekt, sorteret efter sprog. Alle opgaver tildelt dig er markeret med en stjerne foran opgavenavnet.

Ændring af Opgavestatus

To change the task status choose the task assigned to you and drag it to the column with the status you need.

Note: Only project owners and managers can change the task status for all the tasks in the project.

Lukning af opgaven

For at lukke en opgave, klikkes blot på Luk.

For at se listen over lukkede opgaver, klik på Lukket.

Denne visning lader dig:

  • Åbne Redigeringsværktøjet for at se strenge tilknyttet opgaven
  • Se opgaveinformationen (klik på opgavenavnet)

Visning af Opgaveoplysninger

Se opgaveinformationen (klik på opgavenavnet). Opgaveoplysninger lader dig:

  • Åbne strenge knyttet til dig i Online Redigeringsværktøjet (klik på Oversæt øverst af siden)
  • Åbne strenge tilknyttet hver bruger separat i Online Redigeringsværktøjet (klik på Vis strenge i afsnittet Oversættere)
  • Skift opgavestatus (Skal Udføres/I gang/Færdig)
  • Redigere, lukke eller slette en opgave (klik på knappen Flere indstillinger for dette)
  • Se opgavenavnet, beskrivelsen, oplysningerne, datoerne, ressourcerne
  • Se, hvem der oprettede opgaven, hvem modtagerne er samt de filer, de skal arbejde på
  • Se opgavens forløb
  • Write comments (to mention somebody use the “@” sign)
    Note: You can only mention users that have access to the project and the language the task is created for.

Opgaveliste på profilsiden

For at se alle de opgaver, du har fået tildelt, så gå til din Profilside og åbn fanen Skal Udføres.

Se opgaverne på flg. to tavler:

  • Alle - alle de opgaver, der er tildelt dig
  • Archive – the tasks you archived are shown only here and are hidden on the All board
    Note: In case you archive the task that is assigned to several users, it would be shown on the Archived board for you and remain on the All board for the other users.

Tasks list allows you to see:

  • Opgavenavnet og det projekt, det tilhører
  • Opgavestatus (Skal Udføres/I gang/Færdig)
  • Åbne strenge tilknyttet opgaven i Online Redigeringsværktøjet (klik på Åbn Redigeringsværktøj)
  • Arkivere opgaven (klik på Arkivér)
  • Se forfaldsdatoen (hvis aktuel)
  • Antallet af uoversatte ord

Q&A

Q: How the source file updates affect the existing translation and proofreading tasks? A: After the source file update, the list of source strings included in the task will be updated the following way:

  • The strings removed from the source file during the update will be removed from the task.
  • The modified strings marked with the Keep Translations option will appear in the task with the new modified text.
  • The newly added strings won’t affect the existing task in any way.

If the source file is restored to the revision, containing the removed strings, they will reappear in the task.

Var denne artikel nyttig?