Skærmfotos

Skærmfotos er en fantastisk måde at give oversættere yderligere kontekst til kildestrengene i projektet på, og som et resultat, få mere relevante og konsekvente oversættelser. Med skærmfotos vil teamet kunne se, hvilke strenge, som bruges sammen på samme side, om korte tekster står for titler, knapper eller noget andet samt meget mere.

Tag kildekabelstrenge til skærmfotoene, så de vises i Redigeringsværktøjet, hvor oversættere vil se dem i kontekstafsnittet.

Skærmfotos i Redigeringsværktøjet

Upload af skærmfotos

Følg disse trin for at uploade skærmfotos til projektet:

1. Åbn projektet og gå til Indhold > Skærmfotos.
  2. Træk fotos fra den lokale enhed eller klik på Upload.
Bemærk: For at ændre størrelsen på højopløsningsfotos, så de passer til skærmstørrelsen, så føj “@2x” eller “@3x” til slutningen af filnavnet.

Tag strenge

For at vise oversættere, hvor visse strenge er placeret i UI’en, så tag strenge på skærmfotos. I Crowdin kan strenge tagges via flg. metoder:

• Træk og slip
  • Tekstgenkendelse
  • Auto-tagning

Tag strenge automatisk

Tekster på et foto registreres automatisk. Dernæst søges efter de matchende strenge blandt alle projektstrengene. De fundne tagges på skærmfotoet.

1. Åbn skærmfotoet med et dobbeltklik.
  2. Klik på .
  3. Klik på Gem, når strengene er tilføjet.

Auto-tagning

For at auto-tagge strenge på et enkelt skærmfoto uden at åbne det:

1. Klik på det relevante skærmfoto.
  2. Vælg Auto-tagge.

Strenge kan også auto-tagges på flere skærmfotos på én gang:

1. Vælg flere skærmfotos vha. Ctrl eller Shift.
  2. Klik på Auto-tagge.

Tagge strenge vha. tekstgenkendelse

Systemet gennemsøger alle projektstrenge efter en streng matchende den valgte tekst. Findes flere lignende strenge, vises de alle, så den bedst matchende kan vælges.

1. Åbn skærmfotoet med et dobbeltklik.
  2. Klik på .
  3. Fremhæv teksten på skærmfotoet.
  4. Klik på Gem, når strengene er tagget.

Tekstgenkendelse

Er ikke er aktiv, når der klikkes på det, er funktionen Tekstgenkendelse utilgængelig for projektkildesproget.

Tagge strenge manuelt

Træk manuelt de oplistede strenge til teksterne på skærmfotoet.

1. Åbn skærmfotoet med et dobbeltklik.
  2. Klik på .
  3. Sortér og filtrér de viste strenge. Alle eller bestemte filer kan vælges og strenge kan gennemsøges efter tekst eller kontekst.
  4. Træk den relevante streng til den modsvarende tekst på skærmfotoet. Alternativt, klik på strengene for at tagge dem til skærmfotoet uden at angive nøjagtig visningsposition.
  5. Klik på Gem.

Manuel Tagning

Følg disse trin for at tagge alle strenge fra den valgte fil til skærmfotoet:

1. Vælg det relevante fil.
  2. Klik på Tag alle > Gem.

Etiketter

Brug etiketter i projektet for på en nem måde at organisere skærmfotos efter bestemte emner. Når etiketter er tilføjet skærmfotos, kan de filtreres efter disse. Bruges allerede etiketter til kildestrenge, kan disse etiketter også bruges til skærmfotos.

Projektetikethåndtering

Følg disse trin for at oprette, redigere eller fjerne projektetiketter:

1. Åbn projektet og gå til Indhold > Skærmfotos.
  2. Klik på rullemenuen ved siden af Etiketter og vælg Projektetikethåndtering.
  3. Via dialogen, tilføj nye etiketter, redigér eller fjern eksisterende.

Håndtering af skæmfotoetiketter

Tilføjelse af etiketter til skærmfotos

Der er et par mulige måder at tilføje etiketter til screenshots på.

• Føj etiketter til ét skærmfoto ad gangen via dialogen, hvorfra strenge tagges
    • Åbn skærmfotoet med et dobbeltklik
    • Klik på
    • Vælg relevante etiketter fra feltet Etiketter
    • Klik på Gem

Føje etiketter til et enkelt skærmfoto

• Føje etiketter til flere skærmfotos
    • Vælg vha. Ctrl eller Shift flere skærmfotos, som de samme etiketter skal føjes til
    • Klik på Etiketter
    • Vælg relevante etiketter fra feltet Etiketter, som skal tilføjes
    • Klik på Gem

Føje etiketter til flere skærmfotos

Opdatere skærmfotos

Et nyt skærmfoto kan uploades som erstatning for det nuværende. De allerede taggede strenge, som er relevante, forbliver taggede. Har teksten på skærmfotoet skiftet position, forbliver strengene taggede, men på de nye positioner.

Følg disse trin for at uploade skærmfotos:

1. Åbn skærmfotoet med et dobbeltklik.
  2. Klik på og vælg et nyt skærmfoto fra den lokale enhed eller brug Træk og Slip.
  3. Klik på Gem.

Omdøb skærmfotos

Følg disse trin for at omdøbe skærmfotos:

1. Klik på det relevante skærmfoto og vælg Omdøb.
  2. Angiv et nyt filnavn.
  3. Tryk på Angiv.

Download skærmfotos

Skærmfotos kan downloades og genbruges andetsteds (projekter/steder).

Følg disse trin for at downloade skærmfotos:

1. Vælg et eller flere skærmfotos vha. Ctrl eller Shift.
  2. Klik på Download.

Alternativt, klik på det relevante skærmfoto og vælg Download.

Slet skærmfoto

Følg disse trin for at slette skærmfotos:

1. Vælg et eller flere skærmfotos vha. Ctrl eller Shift.
  2. Klik på Slet skærmfotos.