OAuth alkalmazás létrehozása

Létrehozhat egy OAuth alkalmazást a fiókja alatt. Csak Ön módosíthatja annak hitelesítő adatait, vagy törölheti az OAuth alkalmazást a hozzáférés visszavonása érdekében.

Használati esetek

Ennek a funkciónak a leggyakoribb felhasználási lehetőségei a következők:

  • Az OAuth alkalmazások lehetővé teszik, hogy hitelesített kérelmeket küldjön a Crowdin API felé.
  • Az OAuth alkalmazásokat gyakran Egyszeri bejelentkezés (SSO) szolgáltatásként használják. Engedélyezheti, hogy a felhasználók a Crowdin fiókjukkal jelentkezzenek be az Ön szolgáltatásába.

Új alkalmazás hozzáadása

Új alkalmazás hozzáadásához kövesse az alábbi lépéseket:

  1. A jobb felső sarokban kattintson a profilképére és válassza a Beállítások lehetőséget. Fiók beállítások
  2. Válassza az API és SSO fület, majd kattintson az Új alkalmazás gombra az OAuth alkalmazások szakaszban. OAuth alkalmazások szakasz
  3. A megjelenő párbeszédpanelen adja meg a következő információkat:
    • Név és Leírás (opcionális) akkor jelenik meg a felhasználók számára, amikor engedélyezik az alkalmazás számára a Crowdin fiókjaikhoz való hozzáférést.
    • A hitelesítés visszahívási URL-jei azok az URL címek, amelyekre a felhasználók átirányításra kerülnek, miután a Crowdinnal hitelesítésre kerültek. Több URL-t is felvehet, vesszővel elválasztva (nem kell idézőjelet használni).
    • A rendelkezésre álló Hatókörök listából válassza ki az alkalmazásához szükséges hozzáféréseket.
  4. Kattintson a Létrehozás gombra.
    Create OAuth App

Az OAuth alkalmazás módosítása

Az OAuth alkalmazás létrehozása után módosíthatja azt. Menjen a Fiók beállítások > API és SSO fülre, ahol megtekintheti a fiókja alatt létrehozott OAuth alkalmazások listáját, az alkalmazások létrehozásának dátumait, és ellenőrizheti, hogy hány felhasználó használja az egyes alkalmazásokat.

Kattintson a kívánt alkalmazásnál a Műveletek oszlop ikonjára a helyi menü megnyitásához. Oauth App Context Menu A rendelkezésre álló lehetőségek segítségével Ön a következőket teheti:

  • Szerkesztés - Az alkalmazás nevének, leírásának, URL-jének és hatókörének frissítése. Hozzáférés a létrehozott alkalmazáshoz tartozó Ügyfél-azonosítóhoz és Ügyfél titokhoz. Oauth App info
  • Titok visszaállítása - Az alkalmazáshoz tartozó Ügyfél titok visszaállítása.
  • Tokenek visszavonása - Az összes felhasználói token visszavonása.
  • Törlés - Az alkalmazások törlése.

Hasznos volt ez a cikk?