Getting Started with Crowdin Apps

Crowdin-apps er webapplikationer, som fungerer eksternt via HTTP. For en slutbruger fremgår en app som en fuldt integreret del af Enterprise. Når en app er installeret, leveres dens funktioner direkte til Enterprise-UI’en. Denne dybe integration er en del af dét, der gør Crowdin-apps så kraftfulde.

En Crowdin-app kan udvikles vha. alle de foretrukne programmeringssprog og web-frameworks og implementeres på mange forskellige måder. Fra solide SaaS-tjenester til statiske apps leveret direkte fra et koderepo, er Crowdin-apps designet mhp. at forbinde alt til Enterprise.

Integrerer med Enterprise

Oprette Crowdin-apps

Man starter udviklingen af en Crowdin-app med en app-deskriptor. App-deskriptoren er en JSON-fil, der beskriver samspillet mellem appen og Enterprise. Deskriptoren indeholder generelle oplysninger til appen, samt de moduler, som appen vil bruge eller udvide. Grundlæggende er deskriptoren en mellemvej mellem fjern-appen og Enterprise. Når en organisationsadmin installerer en app, så er det reelt denne deskriptor-fil indeholdende henvisninger til kunde-appen, de installerer.

Læs mere om App-deskriptor.

Næste skridt er at implementere app-funktionaliteten jf. app-deskriptoren, hvilket består af flg.:

• Implementering af begivenhedsregistranter – brugen af webhooks, som udløses af Enterprise til at udføre visse handlinger på app-siden (app-installation, app-fjernelse mv.).
  • Modulimplementering – modulforbrug i Crowdin-apps. Moduler er de funktionelle dele, som er integreret i appsne, vha. hvilke apps udvider Enterprise og interagerer med den.

Læs mere om Begivenheder og Moduler.

Brug af Enterprise API’er i Crowdin-apps

Crowdin-apps kommunikerer med Enterprise vha. RESTful API’er. Enterprise API’erkan anvendes i Crowdin-apps, man udvikler til Enterprise samt i scripts, API-klienter eller andre metoder til at foretage kald.

API’er giver mulighed for at håndtere Enterprise TM’er, ordlister, kildefiler, oversættelser, grene mv. API’er kan anvendes til at uploade kildefiler, eksportere oversættelser, samt til brugerstyring, rapportgenereringer o.m.a.

Læs mere om tilgængelige API-metoder.

Brug af JS API i Crowdin-apps

For forbedret interaktionen mellem Crowdin-appen og Enterprise kan vores bibliotek, der tilbyder kommunikation på tværs af vinduer, anvendes. Biblioteket forenkler interaktionen med Enterprise-grænsefladen, muliggør at få yderligere oplysninger fra den side, hvor appen blev åbnet, eller manipulere visse UI-elementer på siden direkte fra appen.

Læs mere om Crowdin Apps JS.

Udgivelse af appen

Efter man har oprettet og testet appen, er næste skridt at udgive den i skyen eller på en/flere offentlige servere (f.eks. Heroku eller andre), så den altid er tilgængelig for Enterprise og andre brugere.

Eks. på Crowdin-apps

Før udviklingen af egne Crowdin-apps indledes, kan man tage et kig på et par eksempler. De eksemplificerer integrationen mellem Enterprise og eksterne tjenester såsom Mailchimp og SendGrid. Læs mere i Crowdin Mailchimp-eksemplet og Crowdin SendGrid-eksemplet.