Skærmfotos

Skærmfotos er en fantastisk måde at give oversættere yderligere kontekst til kildestrengene i projektet på, og som et resultat, få mere relevante og konsekvente oversættelser. Med skærmfotos vil teamet kunne se, hvilke strenge, som bruges sammen på samme side, om korte tekster står for titler, knapper eller noget andet samt meget mere.

Tag kildekabelstrenge til skærmfotoene, så de vises i Redigeringsværktøjet, hvor oversættere vil se dem i kontekstafsnittet.

Skærmfotos i Redigeringsværktøjet

Upload af skærmfotos

Følg disse trin for at uploade skærmfotos til projektet:

1. Åbn projektet og gå til Indhold > Skærmfotos.
  2. Træk fotos fra den lokale enhed eller klik på Upload.
Bemærk: For at ændre størrelsen på højopløsningsfotos, så de passer til skærmstørrelsen, så føj “@2x” eller “@3x” til slutningen af filnavnet.

Skærmfotoafsnit

Tag strenge

For at vise oversættere, hvor visse strenge er placeret i UI’en, så tag strenge på skærmfotos. I Enterprise kan strenge tagges vha. flg. metoder:

• Auto-tagning
  • Tekstgenkendelse
  • Træk og slip

Tag strenge automatisk

Tekster på et foto registreres automatisk. Dernæst søges efter de matchende strenge blandt alle projektstrengene. De fundne tagges på skærmfotoet.

1. Åbn skærmfotoet med et dobbelt- eller højreklik, og vælg Redigér.
  2. Klik på .
  3. Klik på Gem, når strengene er tilføjet.

Auto-tagning

For at auto-tagge strenge på et enkelt skærmfoto uden at åbne det:

1. Højreklik på det relevante skærmfoto.
  2. Vælg Auto-tagge.

Strenge kan også auto-tagges på flere skærmfotos på én gang:

1. Vælg flere skærmfotos vha. Ctrl eller Shift.
  2. Klik på .

If you use In-Context, you might find helpful its integrated feature for taking screenshots of the website pages.

Read more about Adding Screenshots via In-Context.

Tagge strenge vha. tekstgenkendelse

Systemet gennemsøger alle projektstrenge efter en streng matchende den valgte tekst. Findes flere lignende strenge, vises de alle, så den bedst matchende kan vælges.

1. Åbn skærmfotoet med et dobbelt- eller højreklik, og vælg Redigér.
  2. Fremhæv teksten på skærmfotoet.
  3. Klik på Gem, når strengene er tagget.

Tekstgenkendelse

Tagge strenge manuelt

Træk manuelt de oplistede strenge til teksterne på skærmfotoet.

1. Åbn skærmfotoet med et dobbelt- eller højreklik, og vælg Redigér.
  2. Sortér, filtrér eller søg i de listede strenge.
  3. Træk den relevante streng til den modsvarende tekst på skærmfotoet. Alternativt, klik på strengene for at tagge dem til skærmfotoet uden at angive nøjagtig visningsposition.
  4. Klik på Gem.

Følg disse trin for at tagge alle strenge fra den valgte fil til skærmfotoet:

1. Vælg det relevante fil.
  2. Klik på Tag alle > Gem.

Etiketter

Brug etiketter i projektet for på en nem måde at organisere skærmfotos efter bestemte emner. Når etiketter er tilføjet skærmfotos, kan de filtreres efter disse. Bruges allerede etiketter til kildestrenge, kan disse etiketter også bruges til skærmfotos.

Projektetikethåndtering

Følg disse trin for at oprette, redigere eller fjerne projektetiketter:

1. Åbn projektet og gå til Indhold > Skærmfotos.
  2. Vælg et skærmfoto og klik på .
  3. Vælg Håndtér etiketter.
  4. Via dialogen, tilføj nye etiketter, redigér eller fjern eksisterende.

Håndtering af skæmfotoetiketter

Tilføjelse af etiketter til skærmfotos

Der er et par mulige måder at tilføje etiketter til screenshots på.

• Føj etiketter til ét skærmfoto ad gangen via dialogen, hvorfra strenge tagges
    • Åbn skærmfotoet med et dobbeltklik
    • Klik på
    • Vælg relevante etiketter fra feltet Etiketter
    • Klik på Gem

Føje etiketter til et enkelt skærmfoto

• Føje etiketter til flere skærmfotos
    • Vælg vha. Ctrl eller Shift flere skærmfotos, som de samme etiketter skal føjes til
    • Klik på
    • Vælg relevante etiketter fra listen
    • Klik på Anvend

Føje etiketter til flere skærmfotos

Opdatere skærmfotos

Et nyt skærmfoto kan uploades som erstatning for det nuværende. De allerede taggede strenge, som er relevante, forbliver taggede. Har teksten på skærmfotoet skiftet position, forbliver strengene taggede, men på de nye positioner.

Følg disse trin for at uploade skærmfotos:

1. Åbn skærmfotoet med et dobbelt- eller højreklik, og vælg Redigér.
  2. Klik på og vælg et nyt skærmfoto fra den lokale maskine eller brug Træk&Slip.
  3. Klik på Gem.

Omdøb skærmfotos

Følg disse trin for at omdøbe skærmfotos:

1. Højreklik på det relevante skærmfoto og vælg Omdøb.
  2. Angiv et nyt filnavn.
  3. Klik på Gem.

Download skærmfotos

Skærmfotos kan downloades og genbruges andetsteds (projekter/steder).

Følg disse trin for at downloade skærmfotos:

1. Vælg et eller flere skærmfotos vha. Ctrl eller Shift.
  2. Klik på Download.

Alternatively, right-click on the needed screenshot and select Download.

Slet skærmfoto

Følg disse trin for at slette skærmfotos:

1. Vælg et eller flere skærmfotos vha. Ctrl eller Shift.
  2. Klik på Slet.