Code Snippet til tilpassede KS-kontroller

De tilpassede kvalitetssikringstjek (QA) hjælpe kunder og oversættere med at korrigere fejl i stavning, tegnsætning, terminologi, formatering mm. Code Snippet er et stykke kode, der assisterer med at oprette tilpassede QA-tjek og integrere disse i Crowdin.

Kode Snippet-parametre

Kode Snippet er Javascript-baseret. Det indeholder et crowdin-objekt og en række egenskaber. For at oprette kodeuddrag, anvend denne objektskabelon til kodeinput:

object crowdin {
 object file {
   string name,
   string fullName,
   string branch,
   string type
 }
 string sourceLanguage,
 string targetLanguage,
 object context {
   ?int maxLength,
   ?string pluralForm
 },
 string contentType,
 string source,
 string translation
}

Find eksemplet på et tilpasset QA-kontrolkodeuddrag i Crowdin Script-værktøj. Brug linket til at se strukturen af kodeuddraget, redigere det med egne data og tjekke, at den nye kode er korrekt.

Code Snippet-forespørgsel

Kodeuddragsforespørgslen omfatter nøglerne anført nedenfor:

1. file.name – kildefilnavn
  2. file.fullName – fuld sti til projektkildefilen (undtaget gren, om nogen)
  3. file.branch – grennavn, hvor kildefilen er gemt
  4. file.type – kildefiltype
  5. sourceLanguageCrowdins-kode for projektkildesprog
  6. sourceLanguageCrowdins-kode for projektmålsprog
  7. source – kildetekst
  8. translation – oversat streng
  9. context.maxLength – maks. længde på oversat streng
  10. context.pluralForm – pluralForm angiver hvilken flertalsform, der oversættes lige nu
  11. contentType – streng kan indeholde én af de 3 typer:

• tekst/simpel
    • applikation/vnd.crowdin.text+plural
    • applikation/vnd.crowdin.text+icu

Tjek eksemplet på en kodeuddragsforespørgsel:

{
   "file": {
     "name": "strings.json",
     "fullName": "backend/strings.json",
     "branch": "master",
     "type": "json"
   }
   "sourceLanguage": 'en',
   "targetLanguage": 'de',
   "context": {
       "pluralForm": 'one',
   },
   "contentType": 'application/vnd.crowdin.text+plural',
   "source": '{"one":"Password", "other":"Passwords"}',
   "translation": 'das Passwort '
}

Code Snippet-svar

Efter at have kørt kodeuddraget, bør det returnere et svar om, hvorvidt det tilpassede QA-tjek er bestået eller ej:

• Svarobjektet bør indeholde en boolsk succes-egenskab, der angiver, hvorvidt QA-tjekket er bestået. F.eks.:
{
  "success": true
}
  • Dumper QA-tjekkene, vises egenskaben “besked” til oversætteren. F.eks.:
{
  "success": false,
  "message": "Sætningen starter med et mellemrum. Fjern 1 mellemrum i starten af oversættelsen.",
  "fixes": [
     {
          "from_pos": 0,
          "to_pos": 1,
          "replacement": ""
     }
  ]
}
  • Crowdin QA-tjek kan også returnere fejlene og automatisk korrigere instruktioner til redigeringsværktøjet. Det anbefales om muligt at inkludere egenskaben korrektioner (en række objekter), da det kan spare en masse tid og kræfter for oversættere.
{
     "from_pos": 0,
     "to_pos": 1,
     "erstatning": ""
}

` from_pos ` udgør startpositionstegnet i oversættelsesstrengen for udskiftningen. ` to_pos ` udgør slutpositionstegnet. Egenskaben udskiftning repræsenterer teksten til placering mellem from_pos og to_pos.