Crowdsourcing

Generelt

Crowdsourcing er en lokaliseringspraksis, der engagerer dit fællesskab til et fælles mål – på frivillig basis at oversætte et produkt til flere sprog. Samarbejd med oversættere, korrekturlæsere og andre entusiaster på frivillig basis og belønne dem for deres indsats på en måde, der virker for begge jer.

For at kunne opsætte yderligere funktioner, opsæt først Crowdsourcing som en af projektets workflow-komponenter. Gå derefter til projektsiden og vælg Crowdsource.

I afsnittet Generelt kan det offentlige projektnavn ændres. Den offentlige projekt-URL, der deles med fællesskabet, kan også ændres.

crowdsourcing generelt afsnit

Tilpasset domæne

I afsnittet Branding kan et tilpasset domænenavn angives for Crowdsourcing-projektet.

crowdsourcing branding-afsnit

Single Sign-on til Bidragsydere

Fællesskabsmedlemmer kan logge ind i Enterprise-projekt vha. deres socialmedieprofiler eller depothåndteringstjenestekonti. Der kan opsættes single sign-on med Google, Twitter, GitHub, GitLab, Facebook og Open ID Connect.

Crowdin Single Sign-on API giver bidragsydere mulighed for at deltage i Crowdin med de eksisterende brugernavne på din tjeneste uden at oprette en separat Enterprise-konto.

Gamification

I sektionen Gamification kan belønningssystemet aktiveres til opmuntring af alle, som bidrager. Belønningssystemet vil bidrage til at vise påskønnelse samt øge oversættelseskvaliteten. Belønningen bliver tilgængelig, så snart den frivillige oversætter når den fastsatte oversættelseskvote.

Definér målene og giv de frivillige en symbolsk belønning – en livslang licens, ekstra tilgængelig funktioner eller andre bonusser af værdi for fællesskabet.

Statusbillede

Indlejr små statusikoner i projekts README, generelle dokumentation eller en ekstern tjeneste, der bruges til projektet (f.eks. GitHub). Projekts besøgende eller applikationsfans vil være i stand til at tjekke lokaliseringsstatus og hjælpe med oversættelsen.

Fællesskabsopbygning

I afsnittet Fællesskabsopbygning kan linket kopiere til oversættelsesprojektet for at invitere bidragsydere. Det kan deles direkte på et websted, via sociale medier-beskeder eller e-mailes.