Übersetzungsspeicher hochladen

Laden Sie Ihre Übersetzungsspeicher für Ihr Crowdin-Projekt im TMX-, CSV-, XLS- oder XLSX-Dateiformat hoch.

Anfrage

Note: Use the combination of project identifier, username, and account key to pass to this endpoint.

POST https://api.crowdin.com/api/project/{project-identifier}/upload-tm?login={username}&account-key={account-key}

Parameter

Name Wert Beschreibung
file benötigt file File in TMX, CSV or XLS/XLSX formats. See TMX 1.4b Specification.
first_line_contains_header nur CSV- und XLS- bzw. XLSX-Dateien
optional
String Used when uploading CSV (or XLS/XLSX) files via API. Defines whether first line should be imported or it contains columns headers. Könnte keinen Wert enthalten.
scheme CSV and XLS/XLSX files only
required
String Note: Used only when uploading CSV (or XLS/XLSX) file to define data columns mapping.
Ein Zulässiger Wert ist die Kombination aus den folgenden Konstanten (%language_code% ist eine Variable für Ihr Sprachcode): Beispielparameter, den Sie hinzufügen könnten: &scheme=phrase_en,none,phrase_uk,phrase_fr
json optional String Könnte keinen Wert enthalten. Defines that response should be in JSON format.
jsonp optional String Name der Rückruf Funktion. Defines that response should be in JSONP format.
Variablen
project-identifier String Projekt-ID.
login String Ihr Nutzername auf Crowdin.
account-key String Ihr Konto API-Schlüssel.

Antwort

If successful, this method returns a XML structure, as it is shown below.
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<success>
</success>
Unsuccessful response sample:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<error>
  <code>3</code>
  <message>API key is not valid</message>
</error>

Beispiele

curl \
  -F "file=@translation-memory.tmx" \
  https://api.crowdin.com/api/project/{project-identifier}/upload-tm?login={username}&account-key={account-key}
curl \
  -F "file=@tm.csv" \
  -F "first_line_contains_header=true" \
  -F "scheme=phrase_en,none,phrase_uk,phrase_fr" \
  https://api.crowdin.com/api/project/{project-identifier}/upload-tm?login={username}&account-key={account-key}
<?php
$post_params = array();
$request_url = 'https://api.crowdin.com/api/project/{project-identifier}/upload-tm?login={username}&account-key={account-key}';

if(function_exists('curl_file_create')) {
  $post_params['file'] = curl_file_create('/home/crowdin/test.tmx');
} else {
  $post_params['file'] = '@/home/crowdin/test.tmx';