Crowdin App Installation

Crowdin-appen kan installeres via siden Organisationsindstillinger > Apps.

1. Organisationsindstillinger findes under brugerikonet på øverste menubjælke.
  2. Skift til siden Apps på venstre menubjælke, og klik på Installér App.
  3. I den viste dialog, indsæt i Crowdin-appens Manifest-URL og klik på Installér.
  4. I det viste vindue kan man vælge de kategorier af brugere, som vil kunne bruge appen: Kun organisationsadminis eller alle brugere i organisationsprojekter/-ressourcer. Derudover kan man vælge de projekter, hvori brugerne vil kunne bruge appen: Alle projekter eller udvalgte projekter.

Installed Event-kommunikationsstrøm

Bemærk: Installed Event bruges kun til godkendelsetypen: "authorization_code".

Når en Crowdin-app er installeret i organisationsindstillingerne, så finder godkendelsesflowet sted, hvor Enterprise og Crowdin-appen udveksler godkendelsesdataene (tilladelseskoden udveksles til et adgangstoken). I den flg. illustration kan ses de begivenheder, som finder sted under denne proces.

Kommunikation mellem Enterprise og Crowdin-appen

Detaljer for hvert skridt, der sker i illustrationen:

1. Installation af Manifest-URL’en - brugeren indsætter i Manifest-URL’en i Organisationsindstillinger > Apps og klikker Installér.
  2. Hentning af indhold fra Manifest-URL’en - anmodningen sendes til Crowdin-appen.
  3. Svar: Manifest JSON - Crowdin-appen returnerer manifestet JSON indeholdende data om appen.
  4. Manifest Data Validering - det modtagne indhold valideres iht. strukturen og dataene i Manifest JSON.
  5. Spørg om at installere - oplysningerne om Crowdin-appen samt listen over tilladelser og Installér-knappen vises for brugeren.
  6. Bekræftelse af installationen - brugeren bekræfter installationen af Crowdin-appen.
  7. Installér-begivenhed - Enterprise sender Installér-begivenheden med godkendelseskoden til Crowdin-appen til generering af API-token.
  8. Tokenanmodning - Crowdin-appen sender anmodningen om API-token indhentning:

POST https://accounts.crowdin.com/oauth/token

Parametre

grant_type: authorization_code

Type: string

Required: yes

Beskrivelse: Parameteren bruges til flowspecifikationen for en OAuth-app.

client_id

Type: string

Required: yes

Beskrivelse: Klient-ID til appen modtages, når appen registreres.

client_secret

Type: string

Required: yes

Beskrivelse: Klienthemmelighed til appen modtages, når appen registreres.

kode

Type: string

Required: yes

Beskrivelse: Koden modtaget fra install event.

9. Access Token - godkendelsestjenesten returnerer API-adgangstoken og opdaterings-token.
  10. Success Code Response - Crowdin-appen returnerer udførelsesstatuskoden (2xx), hvilket bekræfter, at app-installationen er færdig. Er statuskoden en anden, vil appen blive fjernet fra Enterprise-organisationen.