Plugin for Android Studio

Dette plugin gør det muligt at integrere projektet i Android Studio med Enterprise. Upload straks nye kildestrenge og eksisterende oversættelser til systemet samt download oversættelser fra dit Enterprise-projektet.

Opsætning

1. Installér plugin’et via JetBrains Plugin-repositorie.
  2. Opret en fil med projektakkreditiverne ved navn crowdin.properties i projektrodmappen.
project-id=your-project-id api-token=personal-access-token base-url=https://{organization-name}.crowdin.com

Kildefiler og oversættelser

Plugin’et finder automatisk filen strings.xml i værdimappen, og opdateres den, vil den straks blive uploadet til Enterprise. Haves flere kildefiler eller er kildefilnavnet et andet end strings.xml, så angiv dette i parameteren sources.

sources=fil1.xml, fil2.xml

Oversættelser eksporteres som standard til mappen Resources(**/resources/values-da/strings.xml, **/resources/values-no/strings.xml,…)

Benyt flg. opsætning i crowdin.properties-filen for at opsætte eget kilde- og oversættelsesmønster:

files.source=/values/*.xml files.translation=/values-%android_code%/%original_file_name%

files.1.source=/another/path/*.xml files.1.translation=/another/path-%android_code%/%original_file_name%

Læs mere om Variabler for at indsætte de relevante variabler.

Bemærk: Pt. er variablen %original_path% uunderstøttet.

Yderligere indstillinger

Til Android Studio-projekter, som benytter en git-VCS, opretter plugin’et automatisk korresponderende grene i Enterprise. Benyttes ikke grenfunktioner i Enterprise, så tilføj parameteren disable-branches=true i opsætningsfilen.

disable-branches=true

Tilføj auto-upload=false for at forhindre automatisk filoploading til Enterprise.

auto-upload=false

Afbenyttelse

Upload af kildefiler til Enterprise kan ske via menuen Værktøjer > Crowdin > Upload kilder eller med at højreklik på filen og vælge Upload til Crowdin.

Benyt menuen Værktøjer > Crowdin > Upload Oversættelser til upload af oversættelser.

Download af oversættelser kan ske via menuen Værktøjer > Crowdin > Download oversættelser.