Konsolklient (CLI)

Bemærk: Benytter du en gammel version af Crowdin-CLI (0,5,5 eller tidligere), se Crowdin Github for alle oplysninger.
Bemærk: Der tilbydes også en ny version af CLI'et, der er i øjeblikket har status af beta. For at få mere at vide, læs artiklen CLI v3.

Crowdin CLI er et kommandolinjeværktøj, der giver mulighed for at håndtere og synkronisere dine lokaliseringsressourcer med dit Crowdin-projekt:

• Automatisér opdateringsprocessen af kildefiler i dit Crowdin-projekt
  • Download oversættelser fra Crowdin og gem dem automatisk på de korrekte placeringer
  • Upload alle dine eksisterende oversættelser til Crowdin på minutter
  • Integrér Crowdin med GIT, SVN, Mercurial og flere.

Dette er en krydsplatform, der kører i en terminal på Linux-baserede og MacOS-operativsystemer eller i Kommandprompten på Windows. Det er også open source, og dets kildekode er tilgængelig på GitHub.

Nyheder

• Nye type af YAML-opsætning
  • Godkendelse af en opsætningsfil vha.lint-kommandoen
  • Generering af en opsætningsfil vha. kommandoen generate
  • Forbedret fil-uploadings proces
  • Mulighed for at arbejde med én enkelt fil uden en opsætning
  • --dryrun-parameter for at forhåndsvise listen over håndterede filer

Krav

Tjek, at du har minimum Java 7 installeret. Skriv java-version-kommando i terminalen (Kommandoprompt i Windows) for at tjekke Java-versionen. F.eks. betyder java version “1.7.0_55”, at du har Java 7, opdatering 55 installeret.

Har du ikke Java installeret, skal du downloade det fra Oracles websted.

Installation

Homebrew til macOS

For installation af Crowdin-CLI med homebrew (pakkehåndteringen til MacOS):

$ brew install crowdin

Windows

Download og kør installationsprogram til Windows

Debian

Alle vores pakker signeres med Crowdin Signing Key.

Download og installér den offentlige signaturnøgle:

wget -qO - https://artifacts.crowdin.com/repo/GPG-KEY-crowdin | sudo apt-key add -

Opret en fil med navnet crowdin.list i mappen /etc/sources.list.d indeholdende:

deb https://artifacts.crowdin.com/repo/deb/ /

Og dit repositorie er klar til brug. Du kan installere Crowdin-CLI Debian-pakken med:

sudo apt-get update && sudo apt-get install crowdin

For at installere Crowdin-CLI manuelt:

$ wget https://artifacts.crowdin.com/repo/deb/crowdin.deb -O crowdin.deb $ sudo dpkg -i crowdin.deb

RPM

Alle vores pakker signeres med Crowdin Signing Key.

Download og installér den offentlige signaturnøgle:

rpm --import https://artifacts.crowdin.com/repo/GPG-KEY-crowdin

Installation fra RPM-arkivet

Opret en fil kaldet crowdin.repo i mappen /etc/yum.repos.d indeholdende:

[crowdin] name=Crowdin repository baseurl=https://artifacts.crowdin.com/repo/rpm gpgcheck=1 gpgkey=https://artifacts.crowdin.com/repo/GPG-KEY-crowdin enabled=1

Og dit repositorie er klar til brug. Du kan nu installere Crowdin-CLI med en af flg. kommandoer:

sudo yum install crowdin sudo dnf install crowdin

For at installere Crowdin-CLI manuelt:

$ wget https://artifacts.crowdin.com/repo/rpm/crowdin.rpm -O crowdin.rpm $ sudo rpm -U crowdin.rpm

Selvstændig version

Crowdin-CLI kan installeres som en selvstændig Java-applikation.

Installation på Linux og macOS

1. Download crowdin-cli.zip vha. knappen ovenfor
  2. Udpak den
  3. Afvikl .crowdin.sh i terminalen med sudo-rettigheder for at tilføje crowdin-kommandoen til din terminal

Installation på Windows

1. Download crowdin-cli.zip vha. knappen ovenfor
  2. Uddrag dens indhold til det sted, hvor Crowdin-CLI ønskes gemt
  3. Åbn Kommandoprompt som Administrator
    1. Klik på Start
    2. Angiv cmd i feltet Start Søgning, og tryk dernæst på Ctrl+Shift+Enter
    3. Hvis Brugerkontokontrol-dialogboksen vises, bekræft, at den handling, den viser, er, hvad du vil gøre, og klik derefter på Fortsæt
  4. Kør setup-crowdin.bat-skriptet for at tilføje crowdin-kommandoen til kommandoprompten
  5. Genstart din kommandoprompt

Køre app’en

Benyt flg. metode til at køre app’en:

$ crowdin

Alternativ metode:

$ java -jar crowdin-cli.jar

Opsætning

At benytte Crowdin-CLI kræves en opsætningsfil. Det anbefales at navngive den crowdin.yaml. Du kan oprette den vha. kommandoen:

$ crowdin generate

Når du kalder Crowdin-CLI i en terminal, skal du befinde dig i din projektrodmappe. Ellers er du nødt til at angive en opsætningsfilsti vvha. --config muligheden:

$ crowdin upload sources --config /path/to/your/config/file

Kør crowdin hjælp for at få flere detaljer vedr. andre kommandoer.

Opsætningsfileksempel:

"project_identifier" : "din-projektidentifikator" "api_key" : "din-api-nøgle" "base_path" : "din-basissti" "preserve_hierarchy": true

"files": [
  { "kilde" : "/en/**/*.json", "oversættelse" : "/%two_letters_code%/**/%original_file_name%" } ]

For yderligere information om, hvordan du opsætter Crowdin-CLI, så tjek afsnittet Opsætningsfilen.

Afbenyttelse

Når opsætningsfilen er oprettet, er du klar til at begynde at benytte Crowdin-CLI til at håndtere dine lokaliseringsressourcer samt automatisere filsynkronisering.

Generelle kommandoer

For at vise hjælpeinformation:

$ crowdin help

For at generere en skeletopsætningsfil:

$ crowdin generate

For at tjekke opsætningsfilen for generelle fejl:

$ crowdin lint

For at vise en liste over uploadede filer til Crowdin:

$ crowdin list project

Upload af Ressourcer

Sådan uploades kildefiler til Crowdin:

$ crowdin upload sources -b

Sådan uploades en enkelt fil uden opsætning:

$ crowdin upload sources -s sti/til/din/fil -t fil/eksportmønster -k din-nøgle -i din-identifikator

Benyt pladsholdere til relevante variabler.

For at vise en liste over filer, som vil blive uploadet til Crowdin:

$ crowdin upload sources --dryrun

For at uploade eksisterende oversættelser til Crowdin (oversættelser vil blive synkroniseret):

$ crowdin upload translations

For at vise detaljeret information om upload-kommandoen:

$ crowdin upload --help

Download af oversættelser

For at downloade seneste oversættelser fra Crowdin:

$ crowdin download

For at downloade seneste oversættelser til det specifikke sprog (sprogkoder):

$ crowdin download -l {language_code}

For at se en liste over de seneste oversættelser fra Crowdin:

$ crowdin download --dryrun

For at vise detaljeret information om upload-kommandoen:

$ crowdin download --help

Versionshåndtering

Der intet behov for at afvikle en bestemt kommando for at oprette versionsgrene, hvis synkroniseringsværktøjet benyttes. Versionsgrenen oprettes automatisk under fil-uploads.

Sådan uploades kildefiler til den angivne versionsgren:

$ crowdin upload sources -b {branch_name}

Sådan uploades oversættelser til den angivne versionsgren:

$ crowdin upload translations -b {branch_name}

Sådan downloades oversættelser fra den angivne versionsgren:

$ crowdin download -b {branch_name}